Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Honor 9 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad haalbaar een Honor 9 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Honor 9. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Honor 9 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhonor-9

Stappen die je moet volgen als je Honor 9 in het water is gevallen

Als je je Honor 9 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Honor 9 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Honor 9 in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Honor 9 het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Honor 9 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Honor 9 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Honor 9 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Honor 9 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Honor 9 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Honor 9 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Honor 9 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Honor 9 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Honor 9 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Honor 9 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Honor 9 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Honor 9 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Honor 9 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Honor 9 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Honor 9 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Honor 9 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Honor 9 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Honor 9.