Het is soms handig om de foto’s van de Alcatel A5 te kunnen verplaatsen of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je inderdaad iemand bent die veel foto’s maakt, kan het interne geheugen van Alcatel A5 snel vollopen. Dus om ruimte vrij te maken in het interne geheugen van de Alcatel A5, zullen we je laten zien hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kunt opslaan. We zullen eerst zien hoe foto’s kunnen worden verplaatst naar de SD-kaart. Vervolgens zullen we zien hoe dit gedaan kan worden met een applicatie. Als laatste zullen we zien hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Alcatel A5 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-alcatel-a5

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Alcatel A5

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, ga dan naar BESTANDEN van je Alcatel A5 en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Als je daar bent, selecteer dan het album die je wilt verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten zich laten zien en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Als dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Alcatel A5 gaat van start. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als dit niet werkt op jouw Alcatel A5, probeer dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Alcatel A5 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er zijn verschillende applicaties met welke je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Alcatel A5 zou kunnen verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer geselecteerd, gezien de eenvoud en de functies ervan. Je zult deze applicatie moeten downloaden en installeren op de Alcatel A5. Eenmaal gedaan, open je het en ga je naar AFBEELDINGEN. Kies dan de foto’s die je wilt verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Alcatel A5 op de SD-kaart op te slaan

Als je wilt dat alle nieuwe foto’s die je neemt met je Alcatel A5 regelrecht worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Om dat te doen moet je de FOTO-applicatie openen. Dat gedaan, moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Eenmaal geklikt , moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zodoende worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Alcatel A5