Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Sony Xperia 1 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Sony Xperia 1 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Sony Xperia 1 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Sony Xperia 1 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-sony-xperia-1

Wat te doen als de camera van jouw Sony Xperia 1 niet meer werkt?

1- Start je Sony Xperia 1 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Sony Xperia 1-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Sony Xperia 1

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Sony Xperia 1. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Sony Xperia 1-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Sony Xperia 1 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Sony Xperia 1 in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Sony Xperia 1 herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te deïnstalleren en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.