Het is soms nuttig om de foto’s van de Samsung Galaxy J5 te kunnen verplaatsen of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je in feite iemand bent die veel foto’s maakt, kan het interne geheugen van Samsung Galaxy J5 al snel vol komen te zitten. Dus om meer ruimte te maken in het interne geheugen van de Samsung Galaxy J5, zullen we bekijken hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kan opslaan. Als eerste zullen we zien hoe foto’s kunnen worden gekopiëerd naar de SD-kaart. Vervolgens zullen we zien hoe dit gedaan kan worden met een applicatie. Ten slotte zullen we zien hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Samsung Galaxy J5 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-samsung-galaxy-j5

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy J5

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, ga dan naar BESTANDEN van je Samsung Galaxy J5 en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Als je daar bent, kies dan het album die je wilt verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten verschijnen en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Als dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy J5 gaat van start. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als dit niet werkt op jouw Samsung Galaxy J5, probeer dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Samsung Galaxy J5 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er bestaan meerdere applicaties met welke je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Samsung Galaxy J5 kunt verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer uitgezocht, gezien de eenvoud en de functies ervan. Je zult deze applicatie moeten downloaden en installeren op de Samsung Galaxy J5. Dat gedaan, open je het en ga dan naar AFBEELDINGEN. Kies vervolgens de foto’s die je wilt verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Samsung Galaxy J5 op de SD-kaart op te slaan

Indien je had gewild dat alle nieuwe foto’s die je maakt met je Samsung Galaxy J5 rechtstreeks worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Hiervoor moet je de FOTO-applicatie openen. Dat gedaan, moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Eenmaal geklikt , moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zo worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Samsung Galaxy J5