NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Honor 8 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Honor 8 Pro kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Honor 8 Pro activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-honor-8-pro

Wat is de NFC-functie op je Honor 8 Pro

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Honor 8 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Honor 8 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je Honor 8 Pro.

Hoe activeer je de NFC van je Honor 8 Pro

Als je de NFC op je Honor 8 Pro wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Honor 8 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Honor 8 Pro gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Honor 8 Pro activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Honor 8 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Honor 8 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Honor 8 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Honor 8 Pro te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Honor 8 Pro wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Honor 8 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.