Hoe maak je een schermafbeelding op HTC Desire 728 .

In veel gelegenheden is het erg handig een schermafbeelding te kunnen maken op een HTC Desire 728. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Daarom is het nu van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je HTC Desire 728 te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een HTC Desire 728 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het HTC Desire 728-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-htc-desire-728

Maak een schermafbeelding met de knoppen van HTC Desire 728

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je HTC Desire 728. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je HTC Desire 728 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het HTC Desire 728 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op HTC Desire 728. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de HTC Desire 728 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je HTC Desire 728. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wenst om een schermafbeelding te maken met je HTC Desire 728, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je HTC Desire 728 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je HTC Desire 728 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op HTC Desire 728

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op HTC Desire 728. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de HTC Desire 728 fotogalerij. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!