Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Mi4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Xiaomi Mi4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Xiaomi Mi4-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Xiaomi Mi4 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi4

Wat te doen als je Xiaomi Mi4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Mi4 te repareren.

Controleer of je Xiaomi Mi4 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Xiaomi Mi4 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi Mi4 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Mi4 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi Mi4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Mi4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Xiaomi Mi4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Mi4 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Xiaomi Mi4 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Xiaomi Mi4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Mi4-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Xiaomi Mi4-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Xiaomi Mi4-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Mi4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Mi4 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de Xiaomi Mi4 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Xiaomi Mi4 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Xiaomi Mi4 gevallen?

Als je Xiaomi Mi4 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Xiaomi Mi4 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Mi4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.