De wifi-verbinding van Archos 50 is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Archos 50 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Archos 50 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-archos-50-cesium

De wifi van de Archos 50 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Archos 50 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Archos 50 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Archos 50 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Archos 50 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Archos 50 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Archos 50. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Archos 50

Op sommige telefoons zoals de Archos 50 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Archos 50’s wifi, dan maakt de Archos 50 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Archos 50

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Archos 50, komt misschien daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Archos 50 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.