De wifi-verbinding van Alcatel One Touch Idol 3C is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel One Touch Idol 3C wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel One Touch Idol 3C zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-one-touch-idol-3c

De wifi van de Alcatel One Touch Idol 3C valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Alcatel One Touch Idol 3C nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel One Touch Idol 3C vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Alcatel One Touch Idol 3C verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Alcatel One Touch Idol 3C valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Alcatel One Touch Idol 3C wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel One Touch Idol 3C. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel One Touch Idol 3C

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel One Touch Idol 3C bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel One Touch Idol 3C’s wifi, dan maakt de Alcatel One Touch Idol 3C weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel One Touch Idol 3C

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Alcatel One Touch Idol 3C, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Alcatel One Touch Idol 3C opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.