Hoe maak je een schermafbeelding op Xperia XZ3 .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Xperia XZ3. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Xperia XZ3 te beheersen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verschillende methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Xperia XZ3 en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Xperia XZ3-menu. Ten slotte zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xperia-xz3

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xperia XZ3

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xperia XZ3. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Xperia XZ3 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xperia XZ3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Xperia XZ3. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Xperia XZ3 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Xperia XZ3. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Xperia XZ3, besef dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xperia XZ3 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Xperia XZ3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xperia XZ3

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Xperia XZ3. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is via de Xperia XZ3 fotogalerij. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!