NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Alcatel U3. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Alcatel U3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Alcatel U3 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-alcatel-u3

Wat is de NFC-functie op je Alcatel U3

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Alcatel U3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Alcatel U3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Alcatel U3.

Hoe activeer je de NFC van je Alcatel U3

Als je de NFC op je Alcatel U3 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Alcatel U3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Alcatel U3 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Alcatel U3 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Alcatel U3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Alcatel U3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Alcatel U3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Alcatel U3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Alcatel U3 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Alcatel U3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.