Bluetooth is een zeer goede technologie om apparaten met jouw draadloze Xperia XZ3 te verbinden. Maar het kan gebeuren dat we verbindingsproblemen hebben met de Bluetooth van de Xperia XZ3. Of je nu de Xperia XZ3 wilt verbinden met een Bluetooth-luidspreker, met het audiosysteem in de auto of met jouw koptelefoon, we zullen zien hoe we eventuele problemen kunnen oplossen. In dit artikel beschrijven we wat onze tips zijn om het probleem te identificeren en op te lossen. Ten eerste wat we moeten bekijken bij de bluetooth van de Xperia XZ3. En ten tweede wat mogelijk is op jouw Xperia XZ3. Bluetooth-probleem-xperia-xz3

Wat moet je doen als je jouw Xperia XZ3 niet kunt verbinden met Bluetooth

Koppel de Xperia XZ3 op het Bluetooth-apparaat

Het kan op bepaalde Bluetooth-apparaten de zaak zijn dat het noodzakelijk is een koppeling met de Xperia XZ3 te maken. Dus als je de twee apparaten wilt koppelen, moet je de Bluetooth-knop op het apparaat dat je wilt verbinden met de Xperia XZ3 enkele seconden ingedrukt houden . Vaak is een klein geluidsignaal hoorbaar wanneer het apparaat gekoppeld is. Als dat gebeurd is, probeer dan nog eens jouw Xperia XZ3 te verbinden. Als dat niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

Desynchroniseer het Bluetooth-apparaat van de Xperia XZ3

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een probleem met de Bluetooth-verbinding met jouw Xperia XZ3 hebt, is het apparaat waarmee je verbinding wilt maken te desynchroniseren. Als het Bluetooth-apparaat wordt weergegeven in de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten, moet je het desynchroniseren. Druk hiervoor enkele seconden op het apparaat en kies Ontkoppelen . Probeer de verbinding vanaf het begin opnieuw uit te voeren.

Probeer de Bluetooth op een andere telefoon

Als er nog steeds niets werkt, is het mogelijk dat het probleem van jouw Bluetooth-apparaat komt en niet van jouw Xperia XZ3. Om dit te verifiëren, probeer je verbinding te maken met een andere telefoon. Als dat wel lukt, dan komt het probleem van de Xperia XZ3, anders ligt het probleem bij het Bluetooth-apparaat. Als je verbinding kunt maken met een andere telefoon, ga je naar de volgende stap.

Update de Xperia XZ3

Soms is het nodig om de Xperia XZ3 te updaten om de bluetooth van de telefoon te repareren. Zulk soort correcties worden aangebracht in de door de fabrikant voorgestelde updates. Aarzel dus niet om onze tutorial raad te plegen om de Xperia XZ3 te updaten.

Reset de Xperia XZ3

Ten slotte, als er echt niets aan te doen is en dat de Bluetooth van de Xperia XZ3 nog steeds niet werkt, dan is de beste oplossing de telefoon opnieuw te resetten. Houd er hierbij rekening mee dat jouw Xperia XZ3 wordt gereset naar de fabrieksinstellingen en dat je jouw gegevens kunt verliezen. Raadpleeg dan zeker onze tutorial om de Xperia XZ3 opnieuw te resetten voordat je aan het avontuur begint.

Als niets werkt

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, raden we je aan jouw Xperia XZ3 terug te brengen naar de winkel. Immers een gespecialiseerde winkel zal waarschijnlijk