Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je LG X Power2. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst gaan we bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw LG X Power2 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je LG X Power2 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-lg-x-power2

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw LG X Power2 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw LG X Power2 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw LG X Power2?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw LG X Power2, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw LG X Power2 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw LG X Power2 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw LG X Power2 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse LG X Power2 hebt gekocht en dat de persoon die jou de LG X Power2 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.