Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy S9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy S9 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy S9-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy S9 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanSamsung-Galaxy-S9

Wat te doen als je Samsung Galaxy S9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy S9 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy S9 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Samsung Galaxy S9 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy S9 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy S9 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy S9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy S9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy S9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy S9 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy S9 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Samsung Galaxy S9 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy S9-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy S9-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Samsung Galaxy S9-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy S9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Samsung Galaxy S9 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Samsung Galaxy S9 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Samsung Galaxy S9 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy S9 gevallen?

Als je Samsung Galaxy S9 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy S9 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy S9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.