Het kan gebeuren dat jij je Huawei P9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de Huawei P9 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Huawei P9-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei P9 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-p9

Wat te doen als je Huawei P9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei P9 te herstellen.

Controleer of je Huawei P9 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Huawei P9 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Huawei P9 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei P9 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Huawei P9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Huawei P9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Huawei P9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei P9 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Huawei P9 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Huawei P9 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Huawei P9-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Huawei P9-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Huawei P9-scherm te verwisselen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei P9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Huawei P9 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Huawei P9 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Huawei P9 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Huawei P9 gevallen?

Als je Huawei P9 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Huawei P9 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei P9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.