Het kan gebeuren dat jij je Huawei Nova Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar indien dit gebeurt, omdat de Huawei Nova Plus ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Huawei Nova Plus-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Huawei Nova Plus niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-nova-plus

Wat te doen als je Huawei Nova Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei Nova Plus te repareren.

Controleer of je Huawei Nova Plus volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Huawei Nova Plus goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Huawei Nova Plus geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei Nova Plus uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Huawei Nova Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Huawei Nova Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Huawei Nova Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Nova Plus opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Huawei Nova Plus licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Huawei Nova Plus gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Huawei Nova Plus-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Huawei Nova Plus-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het Huawei Nova Plus-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Nova Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Huawei Nova Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Huawei Nova Plus in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Huawei Nova Plus lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Huawei Nova Plus gevallen?

Als je Huawei Nova Plus onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Huawei Nova Plus de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Nova Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.