Het kan gebeuren dat jij je Huawei P10 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend indien dit gebeurt, omdat de Huawei P10 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Huawei P10-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Huawei P10 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-p10

Wat te doen als je Huawei P10-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei P10 te repareren.

Controleer of je Huawei P10 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Huawei P10 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Huawei P10 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei P10 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Huawei P10 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Huawei P10-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Huawei P10-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei P10 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Huawei P10 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Huawei P10 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Huawei P10-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Huawei P10-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Huawei P10-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei P10- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Huawei P10 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Huawei P10 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Huawei P10 een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Huawei P10 gevallen?

Als je Huawei P10 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Huawei P10 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei P10 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.