NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de LG G7 ThinQ. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je LG G7 ThinQ kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je LG G7 ThinQ activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-LG-G7-ThinQ

Wat is de NFC-functie op je LG G7 ThinQ

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw LG G7 ThinQ moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG G7 ThinQ dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de NFC van je LG G7 ThinQ.

Hoe activeer je de NFC van je LG G7 ThinQ

Als je de NFC op je LG G7 ThinQ wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je LG G7 ThinQ te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG G7 ThinQ gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je LG G7 ThinQ activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je LG G7 ThinQ

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw LG G7 ThinQ en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG G7 ThinQ

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je LG G7 ThinQ te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je LG G7 ThinQ wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG G7 ThinQ te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.