Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia E4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend als dit gebeurt, omdat de Sony Xperia E4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Sony Xperia E4-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Sony Xperia E4 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-e4

Wat te doen als je Sony Xperia E4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Sony Xperia E4 te repareren.

Controleer of je Sony Xperia E4 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Sony Xperia E4 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia E4 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia E4 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Sony Xperia E4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Sony Xperia E4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Sony Xperia E4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia E4 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Sony Xperia E4 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Sony Xperia E4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia E4-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Sony Xperia E4-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Sony Xperia E4-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia E4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Sony Xperia E4 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Sony Xperia E4 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Sony Xperia E4 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Sony Xperia E4 gevallen?

Als je Sony Xperia E4 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Sony Xperia E4 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia E4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.