Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy S4 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy S4 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy S4 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy S4 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-s4

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy S4 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy S4 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten proberen als de Samsung Galaxy S4-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat zo is , is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy S4

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy S4. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy S4-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy S4 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy S4 in conflict is met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy S4 herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.