Het kan gebeuren als je de camera op jouw Sony Xperia M5 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Sony Xperia M5 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Sony Xperia M5 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Sony Xperia M5 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-sony-xperia-m5

Wat te doen als de camera van jouw Sony Xperia M5 niet meer werkt?

1- Start je Sony Xperia M5 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Sony Xperia M5-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Wanneer dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Sony Xperia M5

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Sony Xperia M5. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Sony Xperia M5-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Sony Xperia M5 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Sony Xperia M5 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Sony Xperia M5 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de recentste apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.