Het kan gebeuren dat jij je Oppo R7s wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Oppo R7s ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Oppo R7s-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Oppo R7s niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoppo-r7s

Wat te doen als je Oppo R7s-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Oppo R7s te repareren.

Controleer of je Oppo R7s volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Oppo R7s goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Oppo R7s geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Oppo R7s uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Oppo R7s om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Oppo R7s-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Oppo R7s-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Oppo R7s nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Oppo R7s licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Oppo R7s gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Oppo R7s-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Oppo R7s-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Oppo R7s-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Oppo R7s- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Oppo R7s water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de Oppo R7s in het water is gevallen of als je laatst in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je Oppo R7s ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Oppo R7s gevallen?

Als je Oppo R7s kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Oppo R7s de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Oppo R7s alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.