De wifi-verbinding van Xiaomi Mi4 is van essentieel belang. Het is namelijk via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Mi4 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Mi4 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi4

De wifi van de Xiaomi Mi4 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Mi4 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Mi4 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Xiaomi Mi4 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Mi4 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Mi4 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Mi4. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Mi4

Op sommige telefoons zoals de Xiaomi Mi4 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Mi4’s wifi, dan maakt de Xiaomi Mi4 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Mi4

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Xiaomi Mi4, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Xiaomi Mi4 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.