Het kan gebeuren dat jij je Nokia Lumia 730 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar als dit gebeurt, omdat de Nokia Lumia 730 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Nokia Lumia 730-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Nokia Lumia 730 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aannokia-lumia-730

Wat te doen als je Nokia Lumia 730-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Nokia Lumia 730 te repareren.

Controleer of je Nokia Lumia 730 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Nokia Lumia 730 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Nokia Lumia 730 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Nokia Lumia 730 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Nokia Lumia 730 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Nokia Lumia 730-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Nokia Lumia 730-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Nokia Lumia 730 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Nokia Lumia 730 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Nokia Lumia 730 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Nokia Lumia 730-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Nokia Lumia 730-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Nokia Lumia 730-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Nokia Lumia 730- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Nokia Lumia 730 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de Nokia Lumia 730 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Nokia Lumia 730 ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Nokia Lumia 730 gevallen?

Als je Nokia Lumia 730 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Nokia Lumia 730 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Nokia Lumia 730 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.