Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Honor 7. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste gaan we bekijken wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Honor 7 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Honor 7 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-7

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Honor 7 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Honor 7 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Honor 7?

Als je een APN wilt instellen op jouw Honor 7, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Honor 7 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Honor 7 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Honor 7 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Honor 7 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Honor 7 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.