Het kan gebeuren dat jij je LG V20 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de LG V20 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het LG V20-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je LG V20 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-v20

Wat te doen als je LG V20-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je LG V20 te repareren.

Controleer of je LG V20 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je LG V20 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG V20 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG V20 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je LG V20 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG V20-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het LG V20-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je LG V20 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG V20 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de LG V20 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het LG V20-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het LG V20-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het LG V20-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG V20- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je LG V20 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de LG V20 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je LG V20 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de LG V20 gevallen?

Als je LG V20 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je LG V20 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG V20 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.