NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Alcatel 3c. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Alcatel 3c kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Alcatel 3c activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Alcatel-3c

Wat is de NFC-functie op je Alcatel 3c

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Alcatel 3c moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Alcatel 3c dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te maken van de NFC van je Alcatel 3c.

Hoe activeer je de NFC van je Alcatel 3c

Als je de NFC op je Alcatel 3c zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Alcatel 3c te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Alcatel 3c gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Alcatel 3c activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Alcatel 3c

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Alcatel 3c en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Alcatel 3c

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Alcatel 3c te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Alcatel 3c wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Alcatel 3c te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.