NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy S6 Plus. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Samsung Galaxy S6 Plus kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy S6 Plus activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-s6-plus

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy S6 Plus

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Samsung Galaxy S6 Plus moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy S6 Plus dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Samsung Galaxy S6 Plus.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy S6 Plus

Als je de NFC op je Samsung Galaxy S6 Plus zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy S6 Plus te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy S6 Plus gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Samsung Galaxy S6 Plus activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy S6 Plus

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy S6 Plus en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy S6 Plus

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy S6 Plus te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Samsung Galaxy S6 Plus wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy S6 Plus te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.