Het kan gebeuren dat jij je Wiko Wax wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar wanneer dit gebeurt, omdat de Wiko Wax onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Wax-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Wiko Wax niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-wax

Wat te doen als je Wiko Wax-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Wax te herstellen.

Controleer of je Wiko Wax volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Wiko Wax goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Wax geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Wax uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Wax om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Wax-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Wiko Wax-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Wax nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Wiko Wax licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Wiko Wax gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Wiko Wax-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Wiko Wax-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko Wax-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Wax- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Wiko Wax water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Wiko Wax in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Wiko Wax een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Wiko Wax gevallen?

Als je Wiko Wax onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko Wax de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Wax alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.