Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Tab A6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Tab A6 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy Tab A6-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy Tab A6 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanSamsung-Galaxy-Tab-A6

Wat te doen als je Samsung Galaxy Tab A6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Tab A6 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Tab A6 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Samsung Galaxy Tab A6 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Tab A6 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Tab A6 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy Tab A6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy Tab A6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Samsung Galaxy Tab A6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Tab A6 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Tab A6 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Samsung Galaxy Tab A6 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Tab A6-scherm

Als je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy Tab A6-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Samsung Galaxy Tab A6-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Tab A6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Samsung Galaxy Tab A6 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Samsung Galaxy Tab A6 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je Samsung Galaxy Tab A6 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy Tab A6 gevallen?

Als je Samsung Galaxy Tab A6 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Samsung Galaxy Tab A6 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Tab A6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.