Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi Pro wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant indien dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi Pro nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi Redmi Pro-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Xiaomi Redmi Pro niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-pro

Wat te doen als je Xiaomi Redmi Pro-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi Pro te herstellen.

Controleer of je Xiaomi Redmi Pro volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Xiaomi Redmi Pro goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Xiaomi Redmi Pro geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi Pro uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Xiaomi Redmi Pro om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Redmi Pro-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Xiaomi Redmi Pro-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi Pro nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi Pro licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Xiaomi Redmi Pro gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi Pro-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het Xiaomi Redmi Pro-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het Xiaomi Redmi Pro-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi Pro- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Redmi Pro water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Xiaomi Redmi Pro in het water is gevallen of als je laatst in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Xiaomi Redmi Pro ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Xiaomi Redmi Pro gevallen?

Als je Xiaomi Redmi Pro onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Xiaomi Redmi Pro de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi Pro alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.