Het kan gebeuren dat jij je Pocophone F1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Pocophone F1 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Pocophone F1-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Pocophone F1 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanpocophone-f1

Wat te doen als je Pocophone F1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Pocophone F1 te herstellen.

Controleer of je Pocophone F1 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Pocophone F1 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Pocophone F1 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Pocophone F1 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Pocophone F1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Pocophone F1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Pocophone F1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Pocophone F1 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Pocophone F1 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Pocophone F1 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Pocophone F1-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Pocophone F1-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Pocophone F1-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Pocophone F1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Pocophone F1 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Pocophone F1 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Pocophone F1 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Pocophone F1 gevallen?

Als je Pocophone F1 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Pocophone F1 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Pocophone F1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.