Het kan gebeuren dat jij je Lenovo Tab 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Lenovo Tab 2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Lenovo Tab 2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Lenovo Tab 2 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanLenovo-Tab-2

Wat te doen als je Lenovo Tab 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Lenovo Tab 2 te repareren.

Controleer of je Lenovo Tab 2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Lenovo Tab 2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Lenovo Tab 2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Lenovo Tab 2 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Lenovo Tab 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Lenovo Tab 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Lenovo Tab 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo Tab 2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Lenovo Tab 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Lenovo Tab 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Lenovo Tab 2-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Lenovo Tab 2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het Lenovo Tab 2-scherm te verwisselen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo Tab 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Lenovo Tab 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Lenovo Tab 2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Lenovo Tab 2 een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Lenovo Tab 2 gevallen?

Als je Lenovo Tab 2 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Lenovo Tab 2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo Tab 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.