Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Honor 5C. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst gaan we uitleggen wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Honor 5C kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Honor 5C in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-5c

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Honor 5C verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Honor 5C geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Honor 5C?

Als je een APN wilt instellen op jouw Honor 5C, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Honor 5C in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Honor 5C in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Honor 5C hebt gekocht en dat diegeen die jou de Honor 5C heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.