Hoe maak je een schermafbeelding op Lenovo Moto Z2 .

In veel omstandigheden is het erg nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Lenovo Moto Z2. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je Lenovo Moto Z2 te beheersen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Lenovo Moto Z2 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Lenovo Moto Z2-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-lenovo-moto-z2

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Lenovo Moto Z2

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Lenovo Moto Z2. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze zeker overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Lenovo Moto Z2 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Lenovo Moto Z2 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Lenovo Moto Z2. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Lenovo Moto Z2 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Lenovo Moto Z2. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Lenovo Moto Z2, weet dat er vele applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Lenovo Moto Z2 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Lenovo Moto Z2 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Lenovo Moto Z2

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Lenovo Moto Z2. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de Lenovo Moto Z2. En daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!