Het kan gebeuren dat jij je Huawei Mate 10 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar wanneer dit gebeurt, omdat de Huawei Mate 10 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Huawei Mate 10-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei Mate 10 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-mate-10

Wat te doen als je Huawei Mate 10-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei Mate 10 te repareren.

Controleer of je Huawei Mate 10 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Huawei Mate 10 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Huawei Mate 10 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei Mate 10 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Huawei Mate 10 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Huawei Mate 10-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Huawei Mate 10-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Mate 10 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Huawei Mate 10 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Huawei Mate 10 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Huawei Mate 10-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Huawei Mate 10-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Huawei Mate 10-scherm te vervangen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Mate 10- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Huawei Mate 10 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Huawei Mate 10 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Huawei Mate 10 lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Huawei Mate 10 gevallen?

Als je Huawei Mate 10 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Huawei Mate 10 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Mate 10 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.