Het kan gebeuren dat jij je ARCHOS Diamond Alpha wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar als dit gebeurt, omdat de ARCHOS Diamond Alpha nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het ARCHOS Diamond Alpha-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je ARCHOS Diamond Alpha niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanarchos-diamond-alpha

Wat te doen als je ARCHOS Diamond Alpha-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je ARCHOS Diamond Alpha te repareren.

Controleer of je ARCHOS Diamond Alpha volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je ARCHOS Diamond Alpha goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je ARCHOS Diamond Alpha geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van ARCHOS Diamond Alpha uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je ARCHOS Diamond Alpha om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het ARCHOS Diamond Alpha-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het ARCHOS Diamond Alpha-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je ARCHOS Diamond Alpha nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van ARCHOS Diamond Alpha licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de ARCHOS Diamond Alpha gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het ARCHOS Diamond Alpha-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het ARCHOS Diamond Alpha-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het ARCHOS Diamond Alpha-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ARCHOS Diamond Alpha- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je ARCHOS Diamond Alpha water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de ARCHOS Diamond Alpha in het water is gevallen of als je laatst in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je ARCHOS Diamond Alpha lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de ARCHOS Diamond Alpha gevallen?

Als je ARCHOS Diamond Alpha laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je ARCHOS Diamond Alpha de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ARCHOS Diamond Alpha alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.