Het kan gebeuren dat jij je Meizu pro 7 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Meizu pro 7 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Meizu pro 7-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Meizu pro 7 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanmeizu-pro-7

Wat te doen als je Meizu pro 7-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Meizu pro 7 te herstellen.

Controleer of je Meizu pro 7 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Meizu pro 7 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Meizu pro 7 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Meizu pro 7 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Meizu pro 7 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Meizu pro 7-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Meizu pro 7-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Meizu pro 7 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Meizu pro 7 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Meizu pro 7 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Meizu pro 7-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Meizu pro 7-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Meizu pro 7-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Meizu pro 7- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Meizu pro 7 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Meizu pro 7 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je Meizu pro 7 ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Meizu pro 7 gevallen?

Als je Meizu pro 7 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Meizu pro 7 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Meizu pro 7 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.