Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi 4X wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig indien dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi 4X ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Xiaomi Redmi 4X-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Xiaomi Redmi 4X niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-4x

Wat te doen als je Xiaomi Redmi 4X-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi 4X te repareren.

Controleer of je Xiaomi Redmi 4X volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Xiaomi Redmi 4X goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi Redmi 4X geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi 4X uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi Redmi 4X om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Xiaomi Redmi 4X-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Xiaomi Redmi 4X-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi 4X nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi 4X licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Xiaomi Redmi 4X gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi 4X-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Xiaomi Redmi 4X-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Xiaomi Redmi 4X-scherm te vernieuwen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi 4X- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Redmi 4X water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Xiaomi Redmi 4X in het water is gevallen of als je laatst in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je Xiaomi Redmi 4X ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Xiaomi Redmi 4X gevallen?

Als je Xiaomi Redmi 4X kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Xiaomi Redmi 4X de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi 4X alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.