Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Idol Alpha wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Idol Alpha nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Alcatel One Touch Idol Alpha-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Alcatel One Touch Idol Alpha niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-idol-alpha

Wat te doen als je Alcatel One Touch Idol Alpha-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Idol Alpha te repareren.

Controleer of je Alcatel One Touch Idol Alpha volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Alcatel One Touch Idol Alpha goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Alcatel One Touch Idol Alpha geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Idol Alpha uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Idol Alpha om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel One Touch Idol Alpha-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Alcatel One Touch Idol Alpha-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Idol Alpha nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Idol Alpha licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Alcatel One Touch Idol Alpha gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Idol Alpha-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Alcatel One Touch Idol Alpha-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het Alcatel One Touch Idol Alpha-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Idol Alpha- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Alcatel One Touch Idol Alpha water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Alcatel One Touch Idol Alpha in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Alcatel One Touch Idol Alpha ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Alcatel One Touch Idol Alpha gevallen?

Als je Alcatel One Touch Idol Alpha onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Alcatel One Touch Idol Alpha de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Idol Alpha alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.