Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Alcatel One Touch Idol Ultra. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste gaan we uitleggen wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Alcatel One Touch Idol Ultra kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Alcatel One Touch Idol Ultra in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-alcatel-one-touch-idol-ultra

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Alcatel One Touch Idol Ultra verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Alcatel One Touch Idol Ultra geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Alcatel One Touch Idol Ultra?

Als je een APN wilt instellen op jouw Alcatel One Touch Idol Ultra, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Alcatel One Touch Idol Ultra in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Alcatel One Touch Idol Ultra in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Alcatel One Touch Idol Ultra moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Alcatel One Touch Idol Ultra hebt gekocht en dat de persoon die jou de Alcatel One Touch Idol Ultra heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.