Het kan gebeuren dat jij je ASUS Zenfone 5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar indien dit gebeurt, omdat de ASUS Zenfone 5 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het ASUS Zenfone 5-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je ASUS Zenfone 5 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-5

Wat te doen als je ASUS Zenfone 5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je ASUS Zenfone 5 te repareren.

Controleer of je ASUS Zenfone 5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je ASUS Zenfone 5 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je ASUS Zenfone 5 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van ASUS Zenfone 5 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je ASUS Zenfone 5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het ASUS Zenfone 5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het ASUS Zenfone 5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je ASUS Zenfone 5 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van ASUS Zenfone 5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de ASUS Zenfone 5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het ASUS Zenfone 5-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het ASUS Zenfone 5-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het ASUS Zenfone 5-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ASUS Zenfone 5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je ASUS Zenfone 5 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de ASUS Zenfone 5 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je ASUS Zenfone 5 wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de ASUS Zenfone 5 gevallen?

Als je ASUS Zenfone 5 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je ASUS Zenfone 5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ASUS Zenfone 5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.