NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de ROG Phone. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je ROG Phone kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je ROG Phone activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-rog-phone

Wat is de NFC-functie op je ROG Phone

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw ROG Phone moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw ROG Phone dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je ROG Phone.

Hoe activeer je de NFC van je ROG Phone

Als je de NFC op je ROG Phone wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je ROG Phone te activeren, moet je naar het instellingenmenu van ROG Phone gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je ROG Phone activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je ROG Phone

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw ROG Phone en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je ROG Phone

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je ROG Phone te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je ROG Phone wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je ROG Phone te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.