NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Archos Core 55P. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Archos Core 55P kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Archos Core 55P activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-archos-core-55p

Wat is de NFC-functie op je Archos Core 55P

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Archos Core 55P moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Archos Core 55P dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Archos Core 55P te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Archos Core 55P

Als je de NFC op je Archos Core 55P zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Archos Core 55P te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Archos Core 55P gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Archos Core 55P activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Archos Core 55P

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Archos Core 55P en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Archos Core 55P

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Archos Core 55P te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Archos Core 55P wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Archos Core 55P te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.