De wifi-verbinding van Doro PhoneEasy 740 is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Doro PhoneEasy 740 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Doro PhoneEasy 740 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-doro-phoneeasy-740

De wifi van de Doro PhoneEasy 740 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Doro PhoneEasy 740 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Doro PhoneEasy 740 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Doro PhoneEasy 740 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Doro PhoneEasy 740 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Doro PhoneEasy 740 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Doro PhoneEasy 740. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Doro PhoneEasy 740

Op bepaalde telefoons zoals de Doro PhoneEasy 740 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Doro PhoneEasy 740’s wifi, dan maakt de Doro PhoneEasy 740 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Doro PhoneEasy 740

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Doro PhoneEasy 740, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Doro PhoneEasy 740 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.