Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Huawei P9 defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Natuurlijk, ingeval dit gebeurt, weet je niet meer hoe je jouw Huawei P9 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte raden we je een App aan die de Huawei P9 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knophuawei-p9

Forceer de opstart van Huawei P9 zonder Power-knop

Zelfs wanneer de Power-knop van je Huawei P9 het niet meer doet, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Huawei P9 start op


Zodra je Huawei P9 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een App te installeren om de Huawei P9 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, zou je de Huawei P9 kunnen starten door hem te demonteren. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de Huawei P9 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Huawei P9 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Huawei P9 op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Huawei P9 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Huawei P9 blijven gebruiken.