De wifi-verbinding van Google Nexus One is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Google Nexus One wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Google Nexus One zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-google-nexus-one

De wifi van de Google Nexus One valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Google Nexus One nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Google Nexus One vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Google Nexus One verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Google Nexus One valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Google Nexus One wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Google Nexus One. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Google Nexus One

Op sommige telefoons zoals de Google Nexus One bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Google Nexus One’s wifi, dan maakt de Google Nexus One weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Google Nexus One

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Google Nexus One, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Google Nexus One opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.