De wifi-verbinding van HTC One is van essentieel belang. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je HTC One wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een HTC One zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-htc-one

De wifi van de HTC One valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw HTC One nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw HTC One vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je HTC One verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de HTC One valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw HTC One wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HTC One. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HTC One

Op bepaalde telefoons zoals de HTC One kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HTC One’s wifi, dan maakt de HTC One weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HTC One

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw HTC One, komt eventueel daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de HTC One opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.