De wifi-verbinding van Google Nexus 6 is bijna onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Google Nexus 6 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Google Nexus 6 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-google-nexus-6

De wifi van de Google Nexus 6 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Google Nexus 6 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Google Nexus 6 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Google Nexus 6 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Google Nexus 6 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Google Nexus 6 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Google Nexus 6. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Google Nexus 6

Op sommige telefoons zoals de Google Nexus 6 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Google Nexus 6’s wifi, dan maakt de Google Nexus 6 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Google Nexus 6

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Google Nexus 6, komt soms daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Google Nexus 6 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.