Het kan gebeuren dat jij je OnePlus 3T wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant indien dit gebeurt, omdat de OnePlus 3T onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het OnePlus 3T-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je OnePlus 3T niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoneplus-3t

Wat te doen als je OnePlus 3T-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je OnePlus 3T te repareren.

Controleer of je OnePlus 3T volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je OnePlus 3T goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je OnePlus 3T geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van OnePlus 3T uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je OnePlus 3T om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het OnePlus 3T-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het OnePlus 3T-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je OnePlus 3T nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van OnePlus 3T licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de OnePlus 3T gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het OnePlus 3T-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het OnePlus 3T-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het OnePlus 3T-scherm te verwisselen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OnePlus 3T- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je OnePlus 3T water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de OnePlus 3T in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je OnePlus 3T wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de OnePlus 3T gevallen?

Als je OnePlus 3T kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je OnePlus 3T de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OnePlus 3T alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.